Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat că îşi revizuieşte obiectivele anuale după ce un taifun a afectat mai multe regiuni din ţară, potrivit agenţiei nord-coreene oficiale de presă KCNA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Jong Un a făcut acest anunţ marţi, în cadrul unei reuniuni a Partidului Muncii din Coreea de Nord (unic), în centrul căreia s-au aflat planuri de reconstrucţie vizând regiunile afectate de taifun, potrivit KCNA.

Starea de urgenţă a fost declarată după ce taifunul Maysak, al nouălea din acest sezon, a distrus peste 2.000 de locuinţe şi 59 de poduri, a paralizat sistemele de transport şi a cauzat inundaţii ale unor clădiri publice şi drumuri, potrivit aceleiaşi surse.

Kim Jong Un a subliniat necesitatea reconstruirii locuinţelor şi repunerea drumurilor şi căilor ferate în stare de funcţionare până la 10 octombrie.

El a anunţat că reparaţiile ar urma să se încheie până la sfârşitul anului, potrivit KCNA.

Data de 10 octoimbrie, data înfiinţării Partidului Muncitorilor, este o dată importantă în calendarul politic nord-coreean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.