Fostul director adjunct al SRI Florian Coldea a fost audiat marţi la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, el afirmând la plecare că a fost audiat ca martor într-un dosar în care este vorba despre un magistrat. Legat de informaţiile referitoare la faptul că a fost citat în legătură cu cazul fostului procuror DNA Prahova Mircea Negulescu, care l-a acuzat că ar fi solicitat informaţii în legătură cu un dosar al lui Sebastian Ghiţă, Coldea a declarat că nu l-a întâlnit niciodată şi că nu a luat niciodată legătura cu el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Am fost astăzi audiat în calitate de martor intr-un dosar al Secţiei Speciale. Este vorba de un magistrat. Cu ocazia asta am discutat şi aspectele cooperării instituţionale dintre SRI şi Ministerul Public, în speţă DNA Prahova”, a declarat Florian Coldea la ieşirea de la audieri.

El a declarat că nu l-a întâlnit niciodată personal pe procurorul Mircea Negulescu, ”nici în context personal, nici  instituţional” şi nu a luat legătura vreodată cu acesta pe perioada mandatului la DNA Prahova. 

„Am încercat să răspund tuturor întrebărilor adresate de procuror într-o manieră clarificatoare, pentru a lămuri lucrurile, şi am reiterat faptul că  instituţia noastră (SRI - n.red.) şi eu, care am reprezentat-o la momentul respectiv,  am acţionat întotdeauna cu legalitate, curaj şi corectitudine”, a mai spus fostul prim-adjunct al SRI, conform Realitatea Plus, care precizează că tot marţi a fost citat şi fostul şef al SRI Prahova, Sabin Iancu. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Coldea a sosit la sediul Secţiei  Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

El nu a făcut declaraţii în legătură cu motivul audierii sale.

 Fostul procuror DNA Prahova, Mircea Negulescu, a relatat, la Realitatea PLUS, cum s-ar fi implicat Coldea în ancheta care-l viza pe fostul deputat şi om de afaceri Sebastian Ghiţă. El a susţinut că fostul şef al SRI Prahova ar fi avut rolul să-l urmărească şi să-i transmită lui Florian Coldea toate evoluţiile în dosarul lui Ghiţă.

Fostul procuror Mircea Negulescu, în prezent exclus din magistratură, a fost reţinut de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta. Alături de Negulescu, a fost reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe acesta.

În 13 august, ICCJ a decis plasarea lui Negulescu sub control judiciar.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.