Selecţionerul naţionalei under 21, Adrian Mutu, a declarat, luni, că la meciul cu Malta vor fi câteva schimbări faţă de confruntarea cu Finlanda, dar el are încredere în toţi jucătorii din lot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vor fi câteva schimbări, pentru că am avut un meci pe un teren foarte greu. O să jucăm pe un teren sintetic, care la nivel muscular şi articular e foarte solicitant şi ne trebuie forţe proaspete. Asta nu-i  problemă, pentru că am încredere în toţi jucătorii şi sunt sigur că vor face un meci bun. Pentru noi orice meci este important şi vrem să strângem cât mai multe puncte. întotdeauna o să plecăm la victorie. Mă bazez mult şi pe fantezia lor şi pe calităţile fotbalistice pe care le au”, a spus Mutu.

El a precizat că îşi doreşte să îi responsabiizeze pe jucătorii săi cu privire la faptul că prin succese fac mândri românii. “Un spirit puternic, să fim mândri că suntem români, să jucăm nu numai pentru noi personal şi pentru familiile noastre, dar şi pentru ţara noastră, pentru a reînvia acest spirit care ne-a unit de-a lungul istoriei noastre fotbalistice şi nu numai. Şi să-i responsabilizez şi pe băieţi cu privire la responsabilitatea pe care o au faţă de toţi suporterii români. Ei trebuie să fie conştienţi că prin rezultatele lor, prin succese fac mândri milioane de români”.

Pentru Adrian Mutu, calificarea la Campionatul European ar fi “o mare bucurie şi o realizare”. “Asta e ceea ce-mi doresc. M-aş bucura mai mult pentru băieţi, pentur că ar fi o continuitate după rezultatul din urmă cu un sn. Sunt jucători care pot fi viitorul naţionalei mari, dar acest lucru nu se poate face bătând din palme. E nevoie de sacrificii multe, de muncă multă, concentrare. Sunt jucători care au calităţi poate şi mai bune sau poate sunt şi mai compleţi decât eram eu. Depicnde de cum te dăruieşti şi cum respecţi fotbalul”.

Mutu a explicat şi declaraţia sa că jucătorii acolo “unde n-au ajuns cu picioarele au ajuns cu inima”: “Este un proverb luat din Italia, unde nu ajung picioarele, ajunge inima. Sunt cuvinte mari, ar trebui să fie pentru fotbalişti în general dar în special pentru modul de a aborda orice lucru, să faci sută la sută. Băieţii să pună inimă în ceea ce fac. În momentele de dificultate să ştie că nu sunt singură, că au colegii lâmgă ei. Important pentru mine este ca în momentul când intră pe teren jucătorul să dea sută la sută”.

 Adrian Mutu a menţionat că i-ar fi plăcut ca partidele să se dispute cu public, dar din punctul de vedere al antrenorilor, este mai uşor fără spectatori. “Mi-ar fi plăcut să am suporteri. Pentru antrenor e puţin mai bine, că mă aud jucătorii. Dar pentru ei îmi imaginez că le lipseşte motivaţia şi presiunea din partea publicului. Este de lăudat faptul că reuşesc să îşi menţină concentrarea şi să dea totul pe teren şi în aceste condiţii”, a afirmat el.

România U21 întâlneşte, marţi, de la ora 19.00, în deplasare, reprezentativa similară a Maltei în preliminariile turneului final al Campionatului European din 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.