Preşedintele sirian Bashar al-Assad şi-a exprimat luni voinţa de a aprofunda acordurile economice şi comericale cu partenerul său rus, cu scopul de a atenua impactul sancţiunilor economice impuse regimului sirian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al-Assad s-a exprimat într-o întâlnire, la Damasc, cu o delegaţie rusă condusă de vicepremierul rus Iuri Borisov, din care face parte şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Autorităţile ruse susţin diplomatic şi militar regimul lui al-Assad din 2015, o susţinere care a permis Damascului să obţină o serie de succese militare.

Însă o puternică criză economică în Siria ameninţă, acum, puterea lui al-Assad.

Înainte să-şi trimită delegaţia la Damasc, Moscova şi-a reafirmat susţinerea lui al-Assad şi a anunţat că va susţine regimul împotriva unei consolidări a sancţiunilor americane ce vizează întreprinderi străine ce fac afaceri cu entităţi guvernamentale siriene.

”Rusia a răstunat tendinţa în favoarea lui al-Asad”, subliniază un diplomat occidental.

”În contextul în care regimul (sirian) care se confruntă de-acum cu cele mai grave provocări, Moscova se află într-o poziţie mai bună ca niciodată să exercite presiuni asupra lui (Bashar al-)Asad”, insistă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.