Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE cere amânarea începerii şcolii până după alegerile locale din 27 septembrie şi considerăp că este greşită insistenţa Guvernului PNL de a începe anul şcolar pe 14 septembrie, cu toate că nu a luat măsurile necesare pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Haosul din învăţământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Ştiţi care, alea pe culori. În general harta e verde, deci şcolile vor începe cu prezenţă fizică. În Bucureşti văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struţo-cămilă! Insistenţa Guvernului de a începe şcoala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfăşurare, este o greşeală. Înţeleg raţiunea politică pentru această insistenţă, pentru că dacă amâni începerea şcolii este logic să amâni şi alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente”, a scris Călin Popescu Tăriceanu luni pe Facebook. 
 
Liderul ALDE precizează că prin amânarea începerii anului şcolar, guvernaţii mai au două săptămâni la dispoziţie să se organizeze şi să se pregătească cu măşti, să asigure sisteme de testare pentru elevi şi profesori şi să cumpere tablete pentru învăţământul online.
 
„Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii şcolii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanţilor să se mai organizeze, să cumpere măşti, să asigure sisteme de testare pentru profesori şi elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situaţiile în care vor exista focare de infecţie”, a mai spus Tăriceanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.