Premierul Ludovic Orban a afirmat, întrebat de ce l-a chemat la Guvern pe ministrul Transporturilor duminică seara, când a avut loc accidentul de maşină în care a fost implicat Lucian Bode, că nu l-a chemat doar pe el, ci au avut loc discuţii la Palatul Victoria cu mai mulţi colegi privitoare la moţiunea de cenzură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La ce atitudine vă referiţi? În conformitate cu legea, atunci când este transportat cu o maşină condusă de SPP, demnitarul trebuie să comunice destinaţia şi ora de ajungere la destinaţie. Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. În ceea ce mă priveşte pe mine fac acelaşi lucru. Eu v-am spus ce spune legea şi care este relaţia legală între un demnitar care beneficiază de serviciile furnizate de SPP şi echipa SPP-ului, aghiotantul şi şoferul. Nu este obligat echipajul SPP. Deci are dreptul legal să refuze orice solicitare din partea demnitarului. Asta este legea”, a declarat Ludovic Orban, întrebat luni cum vede atitudinea lui Lucian Bode care a dat vina pe şoferul de la SPP şi că nu i-a spus acestuia să se grăbească.

Şeful Executivului a adăugat că i s-a cerut şoferului de la SPP să ajungă doar la o anumită oră şi că deciziile privind o coloană oficială care să însoţească autoturismul respectiv nu sunt luate de către demnitar.

„Dar ştiţi dumneavoastră despre faptul că i s-a cerut să se deplaseze? Nu. I s-a cerut să ajungă la o anumită oră. În ceea ce priveşte modilitatea de deplasare, dacă utilizează sau nu utilizează prevederile legale referitoare la deplasarea în ceea ce se numeşte coloană oficială, toate nu sunt deciziile demnitarului”, a explicat Orban.

Chestionat de ce l-a chemat pe Lucian Bode duminică seara, la ora 20.00, la Guvern, premierul a replicat: „Nu l-am chemat numai pe domnul Bode. Aveam o discuţie cu mai mulţi colegi referitoare la moţiunea de cenzură”.

Lucian Bode a declarat, referitor la accidentul în care a fost implicat, în judeţul Argeş, că regretă „nespus” acest „incident”. El a menţionat că, înainte de momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate a autoturismului şi se odihnea, întrucât călătorea de câteva ore.

Ministrul Transporturilor a spus că şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl urmează şi de ajungerea la destinaţie în siguranţă.  „Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet„, a susţinut Bode, precizând că, până la acel accident, şoferii SPP au condus impecabil. 

Dosarul penal deschis în cazul accidentului în care a fost implicată maşina SPP în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti de către Secţia Parchetelor Militare, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea.

Iniţial, dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, a fost declinat către Parchetul Miliar întrucât şoferul ministrului are grad militar.

SPP a transmis deja detalii despre incident, spunând că regretă „disconfortul creat participanţilor la trafic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.