O fetiţă de 10 ani a murit sâmbătă înecată în Lacul Herăstrău, după ce a alunecat când s-a aplecat asupra luciului apei, să se spele pe mâini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fetiţa de 10 ani a alunecat în lacul Herăstrău şi nu a mai ieşit vie de acolo. S-a înecat sub ochii prietenei ei.

Se murdărise pe mâini şi a vrut să se spele.

”A fost fatal. A întins mâinile către luciul apei, a facut un pas prea aproape de apă, a alunecat pe o porţiune cu mătasea-broaştei şi a căzut în lac”, relatează într-o postare pe Facebook mama prietenei fetiţei.

Femeia relatează că fiica ei a încercat disperată să îşi tragă prietena din apă – întâi a apucat-o de mână, i-a scăpat, apoi a căutat un băt mai lung să o tragă din apă în felul ăsta. La strigătele de ajutor ale copilei a venit un bărbat care a sunat la 112, a venit un al doilea care l-a strigat pe un al treilea, iar acest al treilea bărbat a coborât în apă, a căutat corpul copilei în mâlul de pe fundul lacului şi, într-un târziu, l-a adus la mal.

Bărbatul i-a făcut victimei masaj cardiac, iar prietena ei i-a făcut respiraţie gură la gură cum văzuse la şcoală la o lecţie de prim-ajutor. 

”Au urmat peste 60 de minute de proceduri de resuscitare din partea pompierilor şi medicilor, însă nu au mai putut-o readuce la viaţă”, relatează mama prietenei copilului decedat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.