Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că poate fi gestionată reluarea activităţii în şcoală, dacă se respectă măsurile care au fost impuse, şi precizează că, dacă se va folosi în fiecare unitate şcolară scenariul cel mai potrivit, care să evite agomeraţia, începerea anului şcolar poate fi ”cvasi-normală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost anumite norme care s-au impus pentru a putea gestiona aceste relaxări. (...) S-a decis ca ultima evaluare să o avem pe 7 septembrie, această evaluare să ajungă la autorităţile locale, iar  Consiliile de Administraţie, de pe 7 până pe 10 septembrie, să decidă, propunând CJSU scenariul care poate fi aplicat efectiv în acea unitate şcolară. Am lăsat libertatea autorităţilor locale, DSP-urilor locale, ISJ şi Consiliilor de Administraţie a unităţilor şcolare de a decide care este scenariul cel mai corect de aplicare în fiecare unitate şcolară în parte. Sperăm că adaptarea scenariului la fiecare unitate şcolară, cu respectarea regulilor de igienă, distanţare, portul măştii, aplicarea orarului, în aşa fel încât să nu avem acele aglomerări pe holuri, în curtea interioară, să ducă la o începere şi o desfăşurare a anului şcolar în condiţii cvasi-normale”, a declarat, vineri, la Antena 3, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ”orice măsură de relaxare a dus la o creştere”.

”Orice măsură de relaxare a dus la o creştere pe care ne-am asumat-o, dar ne-am asumat-o în condiţiile respectprii acelor norme de funcţionare şi desfăşurare a acelei măsuri de relaxare. Noi putem gestiona această reluare a activităţii în şcoală, dar cu condiţiile pe care le-am expus. Sunt reguli care trebuie păstrate. (...) Evaluările de până acum ne arată că menţinem un platou de vreo 3 săptămâni, un platou care are toate şansele să rămână aşa, în condiţiile în care respectăm regulile. Creşterea pe care o vom putea percepe în următoarea perioadă va menţine acei dinţi de fierăstrău ai acestui platou”, a mai afirmat ministrul.

Premierul Ludovic Orban afirmă că au existat discuţii ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online. El spune că sunt argumente ale specialiştilor care spun că profesorii şi elevii revin din concediu, iar anchetele epidemiologice au arătat că o mare parte din cei infectaţi au fost în concediu.

"S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens", precizează Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.