Dosarul privind decesul iranianului Mansouri Gholam Reza, în luna iunie, la Hotel Duke din Capitală, a fost clasat, concluzia anchetatorilor fiind că bărbatul s-a sinucis. Conform procurorilor, el a eliberat camera în care fusese cazat, iar după înreplinirea formalităţilor de plecare, a urcat special cu liftul până la etajul 5 al hotelului, de unde, 57 de secunde mai târziu, s-a prăbuşit. Parchetul Tribunalului Bucureşti precizează că bărbatul era singurul client al hotelului şi că nicio altă persoană nu a fost implicată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 03.09.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus clasarea cauzei având ca obiect decesul cetăţeanului iranian Mansouri Gholam Reza, survenit la data de 19.06.2020 în incinta Hotelului Duke din mun. Bucureşti. Pentru a dispune astfel, procurorii au stabilit că Mansouri Gholam Reza s-a precipitat de la etajul 5 al hotelului prin iluminatorul interior, de la o înălţime de 20 de metri, lovindu-se de podeaua de la parterul hotelului, decedând pe loc, la ora 14:27:56, ca urmare a leziunilor incompatibile cu viaţa, acţiunile sale constituind un act suicidar. Cetăţeanul iranian eliberase camera ocupată de la etajul 6 al hotelului şi îndeplinise formalităţile de plecare, după care a urcat cu liftul de la parter până la etajul 5, de unde s-a precipitat. S-a mai stabilit că din momentul urcării în liftul de la parter şi până în momentul decesului au trecut 57 de secunde, cetăţeanul iranian fiind singurul client din hotel. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că nicio altă persoană nu a fost implicată în precipitarea cetăţeanului iranian”, precizează Parchetul Tribunalului Bucureşti.

La data producerii evenimentului, Mansouri Gholam Reza era implicat într-o procedură de extrădare aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, fiind supus măsurii preventive a controlului judiciar, având interdicţia de a părăsi ţara şi obligaţia de a se prezenta la organul de poliţie conform unui program de supraveghere.

Identitatea cadavrului a fost stabilită în baza paşaportului găsit în vestimentaţia acestuia şi a înscrisurilor obţinute de la hotel, respectiv de la instanţa de judecată.

”Pentru stabilirea situaţiei de fapt menţionate mai sus, procurorii au avut în vedere, în principal, următoarele: constatările efectuate şi probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului, declaraţiile martorilor, raportul medico-legal de necropsie, înscrisurile obţinute de la Curtea de Apel Bucureşti, de la Biroul supravegheri judiciare şi de la Hotelul Duke, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în hotel, datele extrase din telefoanele mobile şi datele obţinute de la operatorii de telefonie mobilă”, menţionează Parchetul.

Cauza a fost instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi organele de cercetare penală din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri.

În 19 iunie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri au fost sesizaţi cu privire la decesul unui bărbat, identificat ulterior ca fiind cetăţeanul iranian Mansouri Gholam Reza, survenit în aceeaşi zi, în jurul orei 14:30, în holul de la parterul unui hotel din Bucureşti. Ipoteza sinuciderii a fosta luată în calcul încă de atunci.

Gholam Reza Mansouri a ordonat, ca judecător, arestarea în masă a jurnaliştilor şi era acuzat de regimul de la Teheran de luare de mită în valoare de jumătate de milion de euro, judecarea extrădării sale fiind programată în 10 iulie, la  Curtea de Apel Bucureşti.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere a cerut României să nu-l deporteze, pentru a răspunde acuzaţiilor referitoare la arestarea a 20 de jurnalişti în 2013.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.