Casa Albă şi Donald Trump dezmint categoric faptul că preşedintele american i-a catalogat drept ”rataţi” ("losers" în engleză) şi ”cretini” pe militarii americani morţi în Primul Război Moindial, aşa cum scrie revista The Atlantic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o vizită în Franţa, în noiembrie 2018, cu ocazia comemorării a 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, liderul republican şi-a anulat deplasarea la un cimitir american din apropiere de Paris, invocând condiţii meteorologice nefavorabile care făceau vizita imposibilă.

Dar, dezvăluie The Atlantic, o revistă lunară respectată în Statele Unite, miliardarul newyorkez nu vedea pur şi simplu interesul acestei vizite.

”De ce ar trebui să mă duc la cimitir? Este plin de rataţi”, le-ar fi spus el membrilor echipei sale, dezvăluie revista, care citează maii multe sinonime anonime.

The Atlantic mai dezvăluie că Donald Trump ar fi catalogat cei 1.541 de militari americani morţi în Bătălia din Pădurea Belleau drept ”cretini”, după care a întrebat ”cine erau băieţii buni” înainte de război.

Casa Albă a dezminţit viguros.

”Nimeni nu este atât de curajos să-şi pună numele pe aceste acuzaţii. Este din cauză că ele sunt false”, a declarat unu dintre purtătorii de cuvânt ai Executivului american, Judd Deere.

Hogan Gidley, un fost purtător de cuvânt al Casei Albe care l-a însoţit pe Trump în această vizită în Franţa, în 2018, a denunţat, la rândul său, aceste acuzaţii drept ”complet ridicole”, iar pe sursele anonime drept ”mizerabile şi laşe”.

Donald Trump a răspuns la fel.

”Cineva a inventat această poveste oribilă, spunând că nu voiam să mă duc”, le-a spus şeful statului american jurnaliştilor, la întoarcerea, joi seara (ora locală) dintr-o vizită în Pennsylvania.

”Dacă ei există cu adevărat, dacă oameni au putut spune aşa ceva, sunt nişte mizerabili fără scrupule şi nişte mincinoşi. Iar eu voi fi pregătit să jur pe orice că nu am spus niciodată aşa ceva despre eroii noştri căzuţi în luptă”, a subliniat el.

”Niciun animal, nimeni, ce animal ar fi putut să spună un asemenea lucru?”, a adăugat el.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2018, Donald Trump a atacayt în mod public statutul de erou al Războiului din Vietnam al foarte respectatului senator republican John McCain, luat prizonier şi torturat timp de peste cinci ani.

”Este un erou pentru că a fost prins. Mie îmi plac oamenii care nu sunt prinşi”, declara el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.