Confruntări între manifestanţi şi poliţie au avut loc miercuri, în faţa sediului Parlamentului bulgar, în timp ce deputaţi bulgari examinau o revizuire a Constituţiei vrută de către premierul Boiko Borisov, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furia continuă să crească în Bulgaria.

O manifestaţie care cere demisia lui Borisov a degenerat miercuri, în faţa sediului Parlamentului, la Sofia.

Potrivit poliţiei, ciocnirile s-au soldat cu 20 de răniţi în rândul forţelor de ordine, care au operat opt arestări.

Manifestaţii au loc de două luni împotriva conservatorului Boiko Borisov, acuzat de corupţie şi practici mafiote.

Premierul bulgar a propus un proiect al unei noi Constituţii, într-o încercare de a potolinemulţumirea.

Însă contestatarii nu se lasă înşelaţi, apreciază un analist.

”Până acum premierul nu a răspuns niciuneia dintre problemele ridicate de manifestanţi, fie că este vorba despre influenţa oligarhilor, fie despre cine conduce cu adevărat Guvernul, iar până când nu va răspunde acestor întrebări manifestaţiile nu se vor opri”, apreciază Hristo Panşugov, un profesor de Ştiinţe Politice la Noua Universitate Bulgară de la Sofia.

Proiectul Guvernului privind o nouă Constituţie era dezbătut miercuri în Parlament, un text foarte criticat din cauza prevederilor considerate slabe cu privire la prerogativele procurorului general, în prezent de neatins.

Preşedintele bulgar, Rumen Radev, care provine din opoziţia socialistă, i-a îndemnat pe deputaţi ”să iasă din criză cu demnitate” şi a cerut alegeri anticipate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.