Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,8% în luna iulie, faţă de iulie 2019, perioadă în care cel mai mult s-a ieftinit fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, cu 31,49%, şi cel mai mult s-a scumpit repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor, cu 29,47%, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În luna iulie 2020, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,5% faţă de luna iunie 2020. În luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 0,8%", arată datele INS.

În iulie, faţă de iulie 2019, cel mai mult s-au scumpit repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor, cu 29,47%, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, cu 14,81% şi activităţile de servicii anexe extracţiei, cu 9,41%.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cel mai mult s-a ieftinit fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, cu 31,49%, industria metalurgică, cu 7,16% şi extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, cu 5,24%.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.