Doisprezece pui de elefant, găsiţi morţi în apropierea celei mai importante rezervaţii din Zimbabwe, au murit în urma unei infecţii bacteriene, au afirmat maţi autorităţile responsabile cu dauna sălbatică, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cadavrele lor au fost descoperite la sfârşitul săptămânii trecute în pădurea Pandamasuwe (vest), între Parcul Hwange, aproape de frontiera cu Botswana şi Cascada Victoria.

Gărzile forestiere se tem de otrăvirea tinerelor animale, în vârstă de 2 şi 6 ani, de braconieri. Dar niciun alt animal, inclusiv vulturii, nu au fost afectaţi. 

"Am un raport care indică că este vorba de o infecţie bacteriană", a afirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru faună şi parcuri naţionale, Tinashe Farawo.

Aceste animale erau prea mici ca să ajungă la frunzele arborilor înalţi şi fără îndoială au înghiţit aceste bacterii după ce au mâncat plante otrăvitoare, a explicat el. 

Zimbabwe numără mai mult de 84.000 de elefanţi la o capacitate ecologică estimată între 45.000 şi 50.000 de indivizi. 

Elefanţii "sunt atât de mulţi încât vegetaţia lor predilectă a dispărut şi ei sfârşesc prin a mânca orice, inclusiv plante otrăvitoare", a explicat Farawo.

În rezervaţia Hwange, care numără între 45.000 şi 53.000 de elefanţi la 14.600 km2, mulţi dintre ei au murit de foame şi de sete în aceşti ultimi ani.  

În 2013, cel puţin 300 de elefanţi au murit otrăviţi în apropiere de punctele de apă ale rezervaţiei. 

În Botswana vecină, care are 130.000 de elefanţi în libertate, adică cea mai importantă populaţie din lume, moartea misterioasă de anul acesta a 300 de mamifere a fost atribuită toxinelor naturale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.