Autorităţile din judeţul Argeş implementează, începând de marţi, un plan de relaxare a unor măsuri restrictive impuse pe plan local, în momentul în care numărul de îmbolnăviri din acest judeţ a început să crească. Astfel, se redeschid târgurile, bâlciurile, se reia activitatea în spaţii deschise destinate antrenamentelor fizice şi se redeschid restaurantele de tip fast-food. Totodată, în zece localităţi în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depăşeşte 1,5 la mia de locuitori restaurantele şi cafenelele din spaţiile închise, precum şi sălile de jocuri de noroc rămân închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Restaurantele din hoteluri şi alte spaţii interioare şi sălile de jocuri de noroc au rămas închise, marţi, în zece localităţi din judeţul Argeş. Astfel, în urma unei decizii adoptate, luni după-amiază, de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, s-a decis redeschiderea restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor în tot judeţul Argeş, cu excepţia localităţilor Albeştii de Muscel, Arefu, Bughea de Jos, Căteasca, Cepari, Dragoslavele, Mărăcineni, Poienarii de Argeş, Teiu şi Tigveni, care înregistrează, în ultimele două săptămâni, o rată de diagnosticare cu COVID-19 mai mare de 1,5 la o mie de locuitori. 
 
Acolo unde se redeschid restaurantele şi cafenelele, "programul de lucru cu publicul al acestor operatori economici nu poate începe înainte de ora 6.00 şi nu se poate prelungi după ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la ora 23.00”, a stabilit CJSU Argeş.
 
Totodată, autorităţile locale au stabilit şi o serie de măsuri de relaxare în ceea ce priveşte restricţii impuse anterior pe plan local, în momentul în care numărul de infectări cu SARS-CoV-2 începuse că crească accelerat la nivel judeţean. Astfel, sunt permise organizarea şi desfăşurarea evenimentele publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea în spaţii deschise destinate antrenamentelor fizice, cu respectarea tuturor măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, desfăşurarea activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in şi alte asemenea, cu respectarea condiţiei specifice acestui tip de activitate, şi anume aceea ca produsele să nu fie consumate la locul comercializării lor sau în spaţii publice deschise din imediata vecinătate a locaţiei respective, dar şi organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 50 de persoane în interior şi de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului Sănătăţii.
 
Judeţul Argeş a depăşit 5.000 de cazuri diagnosticate cu COVID-19. După o perioadă în care numărul de cazuri a crescut semnificativ, în ultimele zile acesta a început să scadă, în ultimele 24 de ore fiind constatate 21 de noi îmbolnăviri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.