Şeful Poliţiei Eforie, judeţul Constanţa, este anchetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu deoarece ar fi primit câte 300 de lei pe zi pentru a proteja anumite activităţi de comerţ neautorizat în staţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DNA a transmis, printr-un comunicat de presă, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 31 august, faţă de Cornel Gabriel Coteanu, şef al Poliţiei Eforie, pentru luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu. 
 
Anchetatorii au afirmat că ar fi primit sume de bani pentru a permite activităţi de comerţ neautorizat în staţiune. 
 
“În perioada iulie-august 2019 şi iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliţiei oraşului Eforie, cu gradul de comisar şef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat şi periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, în sensul de a permite şi de a proteja desfăşurarea unor activităţi de comerţ clandestin în Staţiunea Eforie din judeţul Constanţa. Ar fi vorba de tolerarea unor activităţi de comerţ clandestin/neautorizat care să se poată desfăşura fără aplicarea de sancţiuni contravenţionale şi fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele staţiunii Eforie”, se arată în comunicat.
 
Procurorii spun că el primea 300 de lei/zi, primind banii o dată la câte zile, de obicei în zilele de luni şi joi ale fiecărei săptămâni, locul de întâlnire fiind în apropierea sediului Poliţiei oraşului Eforie.
 
“La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliţiei oraşului Eforie i-ar fi colectat, în mod repetat, de la persoanele interesate de obţinerea protecţiei pentru activităţile de comerţ clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea şi primea bani şi pentru presupuse informaţii despre controalele efectuate de autorităţi”, a precizat sursa citată. 
 
De asemenea, DNA a stabilit că, în 10 august, Cornel Gabriel Coteanu i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 de lei aplicată unei persoane pentru contravenţii la regimul rutier, cu sancţiunea avertismentului, măsură pe care numai instanţa de judecată o putea dispune. 
 
Procurorii spun că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu începând cu 28 august, pentru dare de mită, trafic de influenţă, evaziune fiscală. 
 
În timpul controlului judiciar, Cornel Gabriel Coteanu nu îşi poate exercita profesia de poliţist şi nici funcţia de şef al Poliţiei Eforie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.