Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden denunţă degenerări violente în marja manifestaţiilor împotriva rasismului şi îl acuză pe Donald Trump că alimentează ”jăraticul” agitaţiei sociale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A jefui nu înseamnă a manifesta. A da foc nu înseamnă a manifesta. Nimic din toate astea nu au a face cu manifestaţiile. Asta e anarhie, asta e”, a declarat Joe Biden luni, într-un discurs la Pittsburgh.

”Focurile ard, însă noi avem un preşedinte care aţâţă jăraticul în loc să lupte împotriva flăcărilor”, a denunţat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, care-l înfruntă pe miliardarul republican la urne la 3 noiembrie.

”Preşedintele a abandonat de mult timp leadershipul moral (...). El nu poate opri violenţa, pentru că, timp de ani de zile, a alimentat-o”, l-a acuzat Biden.

”TOXIC”

”Donald Trump este o prezenţă toxică în ţara noastră de patru ani”, data alegerii sale surpriză, a continuat rivalul său democrat, care l-a acuzat de faptul că, de atunci, ”a otrăvit valorile” Statelor Unite.

Preşedintele republican în exerciţiu ”nu a reuşit să apere America”, aflată la confluenţa unor crize istorice, cu peste 180.000 de morţi din cauza covid-19, o pandemie care a îngenunchiat prima economie mondială şi un val de proteste faţă de rasism şi violenţele poliţiei, care degenerează uneori.

”Atunci, acum, el încearcă să-i îngrozească America”, a denunţat Joe Biden.

”La asta se rezumă toată toată campania sa prezidenţială: la frică”, a subliniat el.

Un veteran al politicii, în vârstă de 77 de ani, candidatul moderat i-a răspuns, de asemenea, preşedintelui şi echipei acestuia, care îl prezintă ca pe o ”marionetă” în mâinile extremi stângi.

”Îmi ştiţi povestea, povestea familiei mele. Atunci, întrebaţi-vă: arăt eu a socialist radical cu o înclinaţie către fefuitori? Pe bune!”, şi-a exprimat el indignarea.

După oprirea bruscă, în martie, a campaniei pe teren, din cauza pandemiei, Joe Biden trece, prin această vizită cu avionul, la viteza superioară şi îşi reia vizitele în state-pivot care fac şi desfac alegerile americane, trecând dintr-o tabără în alta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.