Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi au făcut, marţi, 18 percheziţii în judeţul Iaşi, la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de droguri şi substanţe psihoactive. Anchetatorii au descoperit două culturi de cannabis, dar şi droguri de mare risc. Zece persoane vor fi duse la audieri la DIICOT Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Iaşi şi S.C.C.O. Vaslui, au făcut, marţi dimineaţă, 18 percheziţii domiciliare în judeţul Iaşi, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecţii au înfiinţat mai multe culturi de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în scopul obţinerii unor importante cantităţi de cannabis destinate comercializării en-gros.De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suspecţii au achiziţionat cantităţi importante de droguri de mare risc (mdma-ecstasy, mdma-pulverulent), pe care, ulterior, le-au comercializat tinerilor de pe raza municipiului Iaşi şi a oraşului Hârlău", arată DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate două culturi de cannabis indoor şi outdoor, precum şi droguri de mare risc.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi urmează să fie aduse, în vederea audierii, 10 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Iaşi, precum şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi şi IPJ IAŞI – Serviciul de acţiuni speciale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.