Andrew Nobel, ambasadorul Marii Britanii în România, a transmis un mesaj de Ziua Limbii Române în care a subliniat că prin studiul limbii înţelege mai bine România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La mulţi ani de Ziua Limbii Române!", este mesajul ambasadorului Andrew Nobel pe Facebook. "Şi noi am sărbătorim această zi specială la Ambasada Marii Britanii. Noi învăţăm limba română pentru serviciul nostru. Chiar dacă este dificil, înţelegând limba voastră, putem să înţelegem ţara voastră", a mai scris acesta.

Adjunctul de misiune Tanya Collingridge şi şefa departamentului politic Kimberley Best au împărtăşit experienţele lor prin cea mai populară modalitate în contextul actual şi anume prin mesaje text.

Începând cu anul 2013, pe 31 august este sărbătorită Ziua Limbii Române.

Limba română este vorbită în lume de aproximativ 28 de milioane de persoane, dintre care 24 de milioane o au ca limbă maternă. Dintre acestea, 17 milioane se află în România. În Republica Moldova, limba română este limbă oficială şi limbă maternă pentru trei sferturi din populaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.