Un club din Mamaia a fost amendat de poliţişti cu suma de 20.000 de lei deoarece nu a închis la miezul nopţii, aşa cum prevede legislaţia şi pentru că nu era respectată distanţarea fizică. Alte două unităţi din staţiune au fost sancţionate pentru că nu au luat măsuri pentru respectarea normelor sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


UPDATE: IPJ Constanţa a transmis că peste 250 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate de control din judeţul Constanţa au acţionat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din judeţ.. 

"Cu ocazia controalelor au fost verificate 163 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 254 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 183.000 de lei, dintre care 53 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 15 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 37 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 97 la O.U.G. 195/2002", a precizat IPJ Constanţa. 
 
De asemenea, în Mamaia, pe lângă clubul amendat cu 20.000 de lei, au mai fost sancţionate alte două locaţii. Un club a primit o amendă de 20.000 de lei, iar altul 2.000 de lei. Amenzile au fost date pentru faptul că firmele respective nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecţie sanitară şi nu au asigurat ca normele de distanţare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că noaptea trecută poliţiştii şi jandarmii constănţeni au verificat mai multe societăţi comerciale pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19, precum şi pentru respectarea legislaţiei în vigoare în ceea ce priveşte regulile de distanţare socială, dar şi programul de funcţionare al localurilor.

“Având în vedere faptul că era trecut de ora 00.00, deci în afara programului de funcţionare legal, potrivit normelor în vigoare, dar şi constatarea directă a forţelor de ordine cu privire la nerespectarea măsurilor de distanţare socială, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Mamaia, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa au pătruns în incinta societăţii comerciale, iar administratorului în cauză i-au fost puse în vedere motivele mai sus menţionate, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei”, a transmis IPJ Constanţa.

Societatea respectivă este un club din nordul staţiunii Mamaia.

Sursa citată a mai precizat că la activitate au participat doi poliţişti şi opt jandarmi, a căror intervenţie nu a fost necesară şi care au fost prezenţi pentru preîntâmpinarea unor incidente nedorite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.