Peste 25 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în lume de la începutul pandemiei, iar mai mult de jumătate din totalul cazurilor au fost înregistrate pe continenele americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din total, peste 16,4 milioane de persoane au fost declarate vindecate, potrivit datelor universităţii americane Johns Hopkins.

În Statele Unite au fost înregistrate aproximativ 6 milioane de infecţii, în Brazilia - mai mult de 3,8 milioane, iar în India - peste 3,5 milioane.

Numărul de cazuri descoperite zilnic în India depăşeşte cifrele similare din SUA şi Brazilia, scrie Reuters.

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 842.000 de decese, cele mai multe fiind raportate în SUA (peste 182.700), Brazilia (peste 120.200) şi Mexic (peste 63.800).

Cea mai afectată ţară din Europa, din punct de vedere al contaminărilor, rămâne Spania, cu 439.286 de cazuri. Cât priveşte numărul de decese, Marea Britanie a înregistrat bilanţul cel mai mare, 41.585.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.