Meteorologii au anunţat, duminică dimineaţă, că în mai multe judeţe este cod galben de ceaţă, iar vizibilitatea este redusă în unele locuri sub 200 de metri. Pentru unele judeţe avertizarea a fost prelungită de meteorologi. În 36 de judeţe este valabilă în continuare atenţionarea cod galben de caniculă şi disconfort termic. Temperaturile pot ajunge până la 37 de grade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Meteorologii au prelungit codul galben de ceaţă pentru unele judeţe, până la ora 9.30, fiind emise şi noi avertizări nowcasting de ceaţă. 

Astfel, până la ora 09.00, este cod galben de ceaţă în judeţele Constanţa şi Tulcea, iar până la ora 9.30 în judeţele Giurgiu, Ilfov, Harghita, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Brăila, Ialomiţa, Prahova şi Buzău. 

Până la ora 10.00 este emis cod galben de ceaţă pentru judeţele Bacău, Galaţi, Vrancea şi Vaslui. 

UPDATE: ANM a anunţat, duminică, cod galben de ceaţă, până la 8.30, şi în municipiul Bucureşti. 

De asemenea, este ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 de metri în judeţele Galaţi, Giurgiu şi Ilfov. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi este cod galben de ceaţă.

”Se va semnala: local ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 m”, au transmis meteorologii.

Avertizarea este valabilă până la ora 8.00.

De asemenea, este valabilă în continuare atenţionarea meteo de caniculă şi disconfort termic care afectează 36 de judeţe, inclusiv cele unde este ceaţă duminică dimineaţă.

Până luni seară, în zonele de câmpie şi de podiş disconfortul termic va fi accentuat şi local va fi caniculă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade şi în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.