Un nord-irlandez suspectat că a jucat un rol-cheie în traficul de persoane care a condus la moartea a 39 de migranţi vietnamezi, găsiţi morţi într-un camion frigorific în Anglia, a pledat vinovat de omucidere involuntară, la Londra, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectat de organizarea şoferilor care participau la traficul de persoane, Ronan Hughes, în vârstă de 40 de ani, a pledat vinovat şi de ajutorarea migraţiei ilegale, vineri, la Old Bailey.

Ronan Hughes a fost arestat în aprilie în Irlanda şi a fost extrădat în iunie către Anglia, în baza unui mandat european de arestare cu privire la 39 de capate de omor şi ajutorarea migraţiei.

La 23 octombrie 2019, corpurile a 31 de bărbaţi şi opt femei, inclusiv a doi adolescenţi în vârstă de 15 ani, au fost descoperite într-un container, în zona industrială Grays, la est de Londra. Containerul provenea din portul belgian Zeebruges.

Tot vineri a comprut şialt nord-irlandez, Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani, care a condus camionul până la Zeebruges. El a pledat nevonovat de omor şi de ajutorarea migraţiei ilegale.

Mai multe persoane au fost inculpate în Regatul Unit în acest caz, inclusiv şoferul camionului frigorific Maurice Robinson, în vâestă de 25 de ani, care a pledat la începutul lui aprilie vinovat de omucidere involuntară.

Alţi 13 suspecţi au fost inculpaţi în Franţa şi alţi 13 în Belgia.

Multe dintre victimele acestei drame erau originare dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului, unde familiile se îndatorează cu mii de dolari pentru a-şi trimite un membru în Regatul Unit, prin filiere clandestine, în speranţa ca acesta să găsească un loc de muncă bine plătit.

Drama a scos la lumină pericolele migraţiei clandestine, cu traficanţi lipsiâi de scrupule ce profită de vulnerabilitatea candidaţilor la migraţie, care ajung adesea în baruri de unghii şi ferme de canabis ilegale în Regatul Unit, reduşi la o stare de semisclavie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.