Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri Ştefan Radu Oprea i-a transmis ministrului de Finanţe Florin Cîţu că este arogant şi că finanţele României nu se discută la o cafea. Reacţia vine după ce liberalul l-a invitat pe liderul PSD Marcel Ciolacu la sediul MFP ca să îi prezinte situaţia financiară a României şi starea economiei. „Cafeau o dăm noi, indiferent de cât de mare este delegaţia dumneavoastră” a adăugat Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cîţule, eşti arogant! Finanţele ţării nu se discută la o şuetă, la o cafea. Sau aşa procedezi tu când ai «grijă» de băieţii deştepţi de la PNL? Apropo, cât costă o astfel de cafea la MFP? Asta se întâmplă când uiţi că funcţiile sunt trecătoare. Se pare că ministeriatul l-a afectat grav pe dl. Cîţu care încurcă rolul instituţiilor în statul român. Un ministru catastrofă precum Florin Cîţu nu are dreptul să afişeze atâta aroganţă şi să invite Preşedintele Camerei Deputaţilor la sediul Ministerului Finanţelor Publice. Conform Constituţiei, Parlamentul are rolul de control asupra Guvernului şi nu invers”, a scris Ştefan Radu Oprea miercuri pe Facebook.
 
Senatorul PSD a adăugat că toată lumea resimte criza profundă în care ministrul Florin Cîţu a adus finanţele ţării.
 
„Dar în lumea fantasmelor lui Cîţu se pare că lucrurile se văd invers. Totul este perfect iar noi, nerecunoscători, nu vedem şi nu apreciem «efortul» lui. Cu toţii resimţim profunda criză în care a adus finanţele ţării. Imprumuturile record de 1.000 euro/secundă vor fi plătite de multe generaţii. Ciţu se împrumută într-un ritm şi cu sume de aproape 5 ori mai mari decât guvernarea PSD, iar creşterea datoriei publice în PIB este mai mult decât evidentă – este un salt de 5 puncte procentuale, de la 35,2% în 2019 la 40,2% din PIB în iunie 2020”, a completat Oprea. 
 
El a mai spus că deficitul a scăpat de sub control, iar singura soluţie este ca Florin Cîţu să plece de la şefia Ministerului de Finanţe.
 
„Toate cifrele sunt scăpate de sub control: deficitul public la şase luni este 4,7% comparativ cu 1,7% în iulie 2019, adică o creştere cu 277%. Pentru Florin Cîţu există o singură soluţie: să plece cât mai repede de la MFP. Cu tot cu guvernul incompetent din care face parte. Moţiune de cenzură va trece şi atunci să vedem dacă dl. Ciţu va mai fi la fel de arogant”, a conchis Ştefan Radu Oprea.
 
Florin Cîţu i-a adresat o invitaţielui Marcel Ciolacu la sediul Ministerului de Finanţe pentru a-i prezenta situaţia financiară a României şi starea economiei. Liberalul consideră că este imporantant să aibă această discuţie cu liderul PSD înainte de dezbaterea moţiunii de cenzura.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.