Donald Trump intenţionează să ia toată lumina reflectoarelor şi va fi omniprezent, atât el, cât şi copiii săi, la convenţia republicană care începe luni, cu speranţa de a-l prinde pe Joe Biden din urmă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atent să-şi marcheze diferenţa faţă de rivalul său democrat, care iese puţin din casă, dar care conduce detaşat în sondaje cu 70 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale, Trump se deplasează la Charlotte, în North Carolina.

Aici, aproximativ 300 de delegaţi care reprezintă cele 50 de state americane îl vor desemna în mod oficial, încă o dată, candidat al partidului lor.

Această mare adunare a Grand Old Party, care la fel ca cea democrată, care tocmai s-a încheiat, urmează să fie în mare parte virtuală, din cauza pandemieicovid-19, şi va fi în primul rând o afacere de familie a fostului om de afaceri de la New York.

În afară de soţia sa, Melania, cei patru copii adulţi ai săi urmează să ia cuvântul de la tribună - Donald Jr, Eric, Tiffany, Ivanka.

Devansat larg în sondajele de opinie naţionale de mai multe săptămâni, dat ca înfrânt în numeroase state-cheie, şeful statului american speră la un salt şi la o victorie-surpriză, ca în 2016.

În acest sens, el mizează pe o convenţie ”foarte optimistă şi veselă”, a anunţat Jason Miller, un membru al echipei sale de campanie.

Obiectivul este de asemenea apărarea bilanţului său, în momentul în care este sfâşiat din cauza modului în care gestionează pandemia covid-19 şi în care cartea sa principală - buna sănătate a economiei - nu mai este un atu.

”Vom arăta impactul asupra oamenilor adevăraţi pe care l-a avut Guvernul Trump-Pence”, a anunţat la Fox News o consilieră apropiată a lui Trump, Kellyanne Conway.

”Îi veţi auzi direct”, a adăugat cea care a jucat un rol central în campania sa din 2016 şi care a anunţat duminică seara că probabil va pleca de la Casa Albă pentru a se consacra familiei.

În acest sens este prevăzută intervenţia lui Tanya Weinreis, o administratoră a unei cafenele din Montana care a beneficiat de un împrumut federal, în primăvară, pentru a face faţă consecinţelor pandemiei asupra activităţii sale.

La convenţie urmează totodată să fie prezenţi mai mulţi vorbitori afroamericani, cu scopul de a încerca să atragă electorat de culoare, care-i este per snsamblu ostil, între care şi Tim Scott, singurul senator republican de culoare.

PROGRAM VAG

Însă al 45-lea preşedinte din istoria Americii este aşteptat mai ales să-şi prezinte programul pentru viitorii patru ani.

Întrebat în legătură cu acest subiect duminică seara, la Fox News, el a rămas încă o dată foarte evaziv. Dacă va fi reales, ce-ar face altfel? ”Aş consolida ceea ce am făcut deja şi aş face lucruri noi”, a răspuns el, simplu.

Din Orientul Mijlociu, unde se află într-un turneu, secretarul de Stat Mike Pompeo urmează să evoce progresele diplomatice ale Guvernului trump, o intervenţie neobişnuită în acest tip de eveniment.

Joi, printr-un discurs în grădina Casei Albe, el va accepta în mod oficial, a doua oară, nominalizarea partidului său.

Însă mulţi se aşteaptă ca preşedintele american să revină rapid la retorica sa obişnuită, care polarizează în loc să unească.

În zilele diniantea deschiderii convenţiei republicane, Donald Trump a adoptat un ton foarte diferit de cel pe care partidul şi echipa sa de campanie ar vrea să-l imprime acestui eveniment.

”Dacă câştigă opozanţii noştri, nimeni nu va fi în securitate în ţara noastră”, tuna el vineri. ”Va fi o ţară complet diferită, iar până la urmă asta va eşua”, a adăugat el, prezicând o recesiune ”asemănătoare celei din 1929”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.