Douăzeci şi două de persoane diagnosticate cu handicap neuropsihic şi internate în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilieşti-Băicoi, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova au fost infectate cu SARS-CoV-2. De asemenea, trei angajaţi ai acestui centru medico-social au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova luni, numărul total al infectărilor cu SARS-COV-2 în centrul medico-social de la Băicoi este de 25, ultimele trei rezultate pozitive raportate fiind în rândul personalului angajat, iar celelalte 22 sunt ale beneficiarilor. Iniţial, 22 dintre persoanele internate în acest centru fuseseră diagnosticate cu COVID-19. Toţi cei diagnosticaţi au rămas în centru,după ce au fost evaluaţi de un medic, fiind izolaţi de ceilalţi adulţi internaţi în unitatea medico-socială. 
Conform Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în prezent la nivelul acestui judeţ sunt 11 focare active de COVID-19, cu un total de 204 persoane. Dintre acestea, patru sunt la agenţi economici, două în instituţii publice, patru la centre medico-sociale, dintre care două private şi două în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi unu la un centru de plasament pentru copii, aflat de asemenea din subordinea DGASPC Prahova. 
Dintre cele 328 de paturi destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, 310 paturi sunt ocupate, conform raportărilor de luni după amiază. Dintre acestea, toate locurile ATI sunt ocupate.  
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 3781  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 915 sunt raportate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul prahovenilor confirmaţi de la începutul epidemiei, 132 au decedat. La nivelul judeţului sunt 63 de i9nfectări nou raportate, cele mai multe, respectiv 24 de infectări fiind la categoria de vârstă 40-49 de ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.