Senatoarea USR Florina Presadă depune, luni, o nouă propunere legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale aleşilor locali. Pensiile speciale pentru aleşii locali au fost introduse în Codul Administrativ o dată cu adoptarea OUG57/2019, fără niciun fel de impact financiar calculat în nota de fundamentare, iar intrarea lor în vigoare a fost amânată pentru ianuarie 2021 în urma unui amendament USR la legea bugetului de stat pentru 2020, mai transmite USR, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Partidul condus de Dan Barna mai precizează că momentul intrării lor în vigoare se apropie şi e timpul ca Parlamentul să arate că lucrează în favoarea cetăţenilor, şi nu a celor privilegiaţi, şi să adopte această iniţiativă înainte de finalul acestui an.
 
„A venit momentul, în prag de campanie electorală pentru alegerile locale, ca USR să arate că viitorii săi primari sau preşedinţi de consilii judeţene nu doresc pensii speciale. USR nu vine cu retorică electorală fără susţinere în spate, aşa cum o fac celelalte partide. Noi ne respectăm promisiunile făcute! Eliminarea pensiilor speciale este, pentru USR, parte din misiunea pe care o are de a face dreptate românilor”, a declarat senatoarea Florina Presadă, iniţiatoarea proiectului.
 
Ea a adăugat că pensiile speciale pentru aleşii locali pot fi eliminate fără emoţii.
 
”Dintre toate categoriile de pensii speciale, cele pentru aleşii locali pot fi eliminate fără emoţii, în cazul unui atac la CCR, din două motive: în primul rând ele nu sunt în vigoare, deci nu reprezintă un drept câştigat, în al doilea rând, CCR s-a pronunţat deja pe proiecte anterioare care conţineau pensiile pentru primari în această formă şi le-a declarat deja neconstituţionale”, a completat Presadă.  
 
Mii de foşti primari şi preşedinţi de consilii judeţene pot cere la începutul anului viitor pensii speciale, ceea ce înseamnă mai puţin bani pentru creşterea pensiilor oamenilor care au muncit zeci de ani şi au plătit contribuţii. 
 
USR anunţă că acesta este un prim proiect dintr-un pachet de legi prin care propune eliminarea fiecărui tip de pensie specială, pentru cazul în care decizia Curţii Constituţionale din septembrie pe marginea impozitării pensiilor speciale este una nefavorabilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.