O asistentă de la Serviciul de Ambulanţă Prahova, diagnosticată cu COVID-19 a murit, duminică dimineaţă, într-un spital din Medgidia, unde fusese dusă cu un elicopter din cauză la, momentul diagnosticării, în niciun spital din Prahova nu erau locuri libere pentru pacienţii infectaţi din SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decesul asistentei medicale în vârstă de 50 de ani a fost anunţat duminică după amiază de către autorităţile din judeţ. Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, iniţial femeia s-a prezentat pentru evaluare medicală din cauza unei alte simptomatologii, ea suferind de asemenea de obezitate şi diabet iar  acest context i s-a făcut şi testul COVID al cărui rezultat a fost pozitiv.

„Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploieşti către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmaţi cu SARS-CoV-2” precizează autorităţile judeţene.

De la începutul pandemiei cauzate de noul coronavirus un medic, cinci asistente, trei ambulanţieri, un operator registrator de urgenţă şi trei angajaţi din rândul personalului TESA de la Serviciul de Ambulanţă Prahova au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Dintre aceştia, un medic, un asistent medical şi un ambulanţier sunt internaţi  iar patru şoferi, contacţi direcţi ai cazurilor confirmate se află în izolare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.