Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că de Crăciun speră ca situaţia privind coronavirusul să nu fie una foarte complicată şi a precizat că recomandările de protejare se vor menţine. Dacă nivelul îmbolnăvirilor se va menţine cu cel din această perioadă, atunci ne putem desfăşura activitatea în paramentrii de acum. În caz contrar vor trebui luate probabil măsuri administrative. El a îndemnat la vaccinarea antigripală în sezonul rece, deoarece infecţia gripală se va suprapune cea de COVID-19, iar asta agravează lucrurile, nu doar la nivel individual, ci şi pentru sistemul de sănătate care va fi nevoit să gestioneze ambele chestiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sper, ca de Crăciun să nu avem o situaţie foarte, foarte complicată. Cu siguranţă recomandările se vor menţine. Dacă nivelul de îmbolnăvire va fi asemănător cu cel din această perioadă, atunci ne vom putea desfăşura activitatea în parametrii în care o desfăşurăm şi acum, dacă lucrurile se vor înrăutăţi sigur că atunci trecem peste aşa-zisele opinii ale experţilor şi vor trebui luate probabil măsuri administrative care trebuie asumate în acel moment. Nu ştiu vă să spun ce ar însemna asta”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat duminică la Digi 24 ce se va întâmpla de Crăciun, în contextul în care de Paşte oamenii au stat în casă din cauza epidemiei de coronavirus.

Rafila a mai precizat că nu vrea să pună problema într-un mod aşa dramatic şi a îndemnat la pregătiri din timp şi vaccinarea antigripală.

„Eu nu vreau să pun problema că lucrurile vor evolua într-un mod aşa dramatic, dacă ne pregătim din timp, dacă ne vaccinăm antigripal, pentru că şi asta va condiţiona sezonul rece. Evident că infecţia gripală care se suprapune cu infecţia cu noul coronavirus agravează lucrurile, nu numai la nivel individual, ci şi la nivelul sistemului de sănătate care odată este suprasolicitat de coronavirus şi o suprasolicitare dublată de infecţia virală poate să îl pună în mare pericol”, a completat profesorul Alexandru Rafila.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.