Hezbollah a anunţat sâmbătă seară că a doborât în cursul după-amiezii o dronă care survola Libanul de Sud, în contextul tensiunilor dintre Liban şi Israel intensificate în ultimele luni, potrivit L'Orient Le Jour.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rezistenţa islamică a doborât sâmbătă după-amiază o dronă israeliană care a încălcat spaţiul aerian libanez în apropiere de satul Aïta al-Chaab şi aparatul este acum în mâinile mujahedinilor din rezistenţa islamică", a anunţat mişcarea condusă de Hassan Nasrallah, într-un scurt comunicat. 

Pe Twitter, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a confirmat prăbuşirea unei drone israeliene, dar nu a atribuit-o Hezbollahului. "Astăzi, în timpul operaţiunilor unei forţe militare de la frontiera cu Libanul, o dronă militară a căzut pe teritoriul libanez. Nu există temeri cu privire la scurgeri de informaţii", a scris responsabilul militar israelian. 

La sfârşitul lui iulie, Israelul a efectuat tiruri de artilerie în zona frontalieră, ca represalii, potrivit Statului evreu, a unei tentative de infiltrare a "teroriştilor" pe teritoriul său de Hezbollah, ceea ce mişcarea a dezminţit. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Hezbollah că "se joacă cu focul" după tentativa imputată partidului şiit, atunci când autorităţile libaneze au condamnat o "escaladă militară periculoasă". 

Armata iseraeliană a doborât la 7 august o dronă care a traversat frontiera cu Libanul în regiunea Muntele Hermon, sit strategic, situat între Israel, Liban şi Siria. Pe 10 august, armata israeliană a anunţat că şi-a redus forţele de-a lungul frontierei cu Libanul şi Siria. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.