Un judecător federal a respins vineri solicitarea preşşedintelui Donald Trump de amânare a predării unui procuror districtual din Manhattan a declaraţiilor sale fiscale, în timpul judecării unui apel al preşedintelui, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul districtual Victor Marrero, care a respins joi argumentele lui Trump că citaţia procurorului Cyrus Vance ”este cu mult exagerată”, a spus că nu se justifică o amânare.

Judecătorul din Manhattan a spus că Trump nu a reuşit să demonstreze că apelul său are şanse să aibă succes, sau că va suporta daune ireparabile în lipsa unei amânări. Cu toate acestea, este improbabil ca declaraţiile fiscale ale preşedintelui să devină publice înainte de alrgerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

”Deoarece un mare juriu are obligaţia legală de a păstra confidenţialitatea datelor sale, curtea a constatat că nu vor fi produse daune ireparabile în urma dezvăluirii către acesta a datelor fiscale ale preşedintelui”, a scris Marrero.

Avocaţii lui Donald Trump nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii,. Un purtător de cuvânt a procurorului Vance a refuzat să comenteze.

În decizia de joi, Marrero a spus că respingerea citaţiei adresate de procuror firmei de contabilitate a lui Trump, Mazars USA, ar oferi preşedintelui imunitate faţă de investigaţia penală desfăşurată de Vance, faţă de care Curtea Supremă a decis în iulie că preşedinteşe nu are dreptul.

Într-un document înregistrat joi în instanţă, avocaţii lui Trump afirmă că Vance a acceptat să nu pună în aplicare citaţia înainte de data de 27 august.

Trump mai încearcă amânarea atât la curtea federală de apel din Manhattan cât şi la Curtea Supremă.

Bătălia juridică şi regulile marelui juriu referitoare la confidenţialitate fac improbabil ca declaraţiile fiscale să devină publice înainte de alegerile din noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.