Facebook a obţinut o aprobare preliminară din partea unui tribunal federal american, pentru închiderea unui proces în care compania este acuzată de colectarea şi stocarea datelor biometrice aparţinând unor milioane de utilizatori, fără să le fi solicitat consimţământul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna iulie, compania de media socială şi-a majorat oferta pentru închiderea procesului cu 100 de milioane de dolari, la 650 de milioane de dolari. În acest proces, utlizatorii din statul Illinois au acuzat Facebook că a încălcat Legea privind Confidenţialitate Informaţilor Biometrice.

Acordul revizuit rezolvă îngrijorările curţii, ceea ce a dus la aprobarea preliminară a  acordului pentru închiderea procesului colectiv, a scris judecătorul James Donato într-o decizie înregistrată la tribunalul districtual din districtul nordic al Californiei.

Potrivit acuzaţiilor, Facebook a încălcat legea prin intermediul funcţiei ” Tag Suggestions”, care a permis utilizatorilor să îşi recunoască prietenii de pe Facebook din fotografiile publicate anterior, potrivit procesului care a început în 2015.

Compania a fost criticată recent de către parlamentari şi autorităţile de reglementare, în legătură cu practicile legate de confidenţialitate.

Anul trecut, Facebook a acceptat plata unei amenzi recor de 5 miliarde de dolari, pentru închiderea unei investigaţii a Comisiei Federale pentru Comerţ privind confidenţialitatea datelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.