Autorităţile din judeţul Prahova au finalizat testarea tuturor angajaţilor şi persoanelor internate în centrul de vârstnici din oraşul Breaza, administrat privat, unde iniţial 15 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. În urma testării tuturor celor care trăiesc sau lucrează în centru, s-a constatat că peste jumătate dintre beneficiari şi trei sferturi dintre angajaţi au fost infectaţi cu SARS -COV-2, întreg centrul fiind băgat în carantină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, după ce 15 persoane de la centrul de îngrijire a bătrânilor din Breaza au fost diagnosticate cu COVID-19 s-a făcut testarea tuturor beneficiarilor serviciilor de îngrijire şi întregului personal. Rezultatele testelor arată că din 44 dintre cei 50 de bătrâni internaţi în centru au fost infectaţi, fiind de asemenea diagnosticaţi cu COVID-19 şi 15 dintre cei 25 de angajaţi ai centrului. 
 
„În urma evaluării medicale a beneficiarilor infectaţi cu noul coronavirus, o singură persoană a fost transferată la spital. Ceilalţi 43 de beneficiari vor rămâne în izolare în centru sub supravegherea personalului de aici. Prin urmare, pentru 14 zile, a fost dispusă de către DSP Prahova carantinarea acestei unităţi. Monitorizarea zilnică va fi asigurată şi de personal medical de specialitate de la Spitalul din Breaza”, transmite Prefectura Prahova.
 
De la începutul epidemiei, în judeţul Prahova au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 3.453 de persoane, dintre care 904 sunt cazuri active, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică din acest judeţ. Totodată, s-au înregistrat 124 de decese asociate COVID-19 la nivelul judeţului Prahova. Joi, în spitalele din Prahova mai erau libere 34 de paturi alocate persoanelor diagnosticate cu COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.