Eugen Teodorovici, care candidează la şefia PSD, a înregistrat joi o cerere la Tribunalul Bucureşti prin care solicită amânarea Congresului extraordinar al partidului de sâmbătă, până când se rezolvă litigiul privind anularea unor decizii ale conducerii interimare ilegale a formaţiunii. În replică, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat că nu doreşte să comenteze probleme interne ale PSD, însă Eugen Teodorovici este „un personaj destul de exotic” şi nu ar lua în serios fiecare demers al acestuia. Simonis a adăugat că este contradictoriu faptul că a fost validată candidatura la şefia PSD de către conducerea interimară a partidului, însă fostul ministru de Finanţe contestă legitimitatea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eugen Teodorovici a adresat o cerere către Tribunalul Bucureşti în care solicită „luarea măsurii amânării lucrărilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat convocat pentru data de 22 august 2020, până la judecarea acţiunii civile ce se află pe rolul Tribunalului Bucureşti – secţia IV civilă, înrregistrată sub nr. 21113/3/2020 din data de 20.08.2020. Aprecizez că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru promovarea acţiunii în procedura ordonanţei preşedinţiale”, potrivit unei postări pe Facebook a senatorului PSD.

Teodorovici precizează următoarele, în solicitare:„În favoarea subsemantului reclamant există aparenţa de drept, fiind singurul reprezentant legal ales legal şi statutar în Congresul PSD din 29 iunie 2919 – conform Hotărârii Congresului PSD nr. 3/2019 – înscrisă în Registurl partidelor politice la TMB – conform sentinţei civile nr. 54/DEC/P de la Tribunalul Bucureşti, secţia a VI-a civilă – pronunţată în dosarul 20322/3/2019. Prin prezenta vă solicit respectuos să ordonaţi măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care s-ar putea repara, cu menţiunea că data fixată pentru desfăşurarea Congresului extraordinar al PSD este 22 august 2020. Hotărârea instanţei va fi provizorie şi măsurile dispuse vor produce efecte până la soluţionarea litigiului asupra fondului. Subsemnatul reclamant vă solciit a dispune ca hotărârea pe care o veţi pronunţa să fie executorie de îndată, iar exexutarea să se facă fără somaţie şi fără trecerea unui termen”.

Senatorul PSD mai spune, în postarea pe reţeaua de socializare că instanţa va decide privitor la conducerea interimară ilegală a PSD şi le transmite unor dintre colegii săi că s-au grăbit să se pronunţe în legătură cu şansele acţiunilor sale în instanţă.

„Instanţa va decide! Conducerea interimară ilegală a PSD a declarat că nu este nimic ilega! Eu susţin contrariul! Instanţa va decide dacă au acţionat împotriva legii! COngresulPSD trebuie organizat doar în condiţii de legalitate! Citiţi şi veţi înţelege! P.S.: Am văzut că unii dintre colegii mei s-au grăbit să se pronunţe în legătură cu şansele acţiunilor mele. Dacă sunt atât de siguri de dreptatea lor, de ce nu amână Congresul până se va pronunţa instanţa? Dreptate până la capăt!”, mai scrie Eugen Teodorovici în postare.

Simonis: Colegii de partid vor sancţiona la votul în Congres faptul că Teodorovici nu a semnat moţiunea de cenzură

Întrebat cum comentează acţiunea lui Eugen Teodorovici, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat că nu ar lua în serios toate demersurile acestuia.

„Nu vreau să comentez probleme interne de partid. Nu sunt la curent cu acţiunea domnului Teodorovici. Aş spune doar că domnul Teodorovici este un personaj destul de exotic şi n-aş lua în serios fiecare demers pe care acesta îl face. Însă, până la urmă este foarte complicat să înţeleg cum contestă legitimitatea unei conduceri căreia i se adresează de câte ori doreşte să facă un demers. De exemplu, candidatura dânsului a fost adresată actualei conduceri a partidului. Sunt chestiuni care se bat cap în cap din punct de vedere juridic. Eu fiind jurist poate înţeleg mai bine ca dânsul aceste chestiuni. În rest, nu comentez demersul politic. Şi domnului Teodorovici şi ceilalţi colegi care vor să candideze au dreptul să se manifeste în spaţiul public cum doresc”, a afirmat Simonis joi la Parlament.

Chestionat dacă riscă vreo sancţiune, pe linie de partid, Eugen Teodorovici deoarece este singurul social-democrat care nu a semnat moţiunea de cenzură, Alfred Simonis a răspuns: „Cred că cei care nu au semnat sau nu vor vota moţiunea de cenzură, vor fi sancţionaţi de colegii de partid. Domnul Teodorovici se va prezenta în faţa Congresului în câteva zile. Probabil colegii de partid vor încerca să evalueze această lipsă a semnăturii dânsului de pe lista iniţiatorilor moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban”.

Congresul PSD va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00. Eugen Teodorovici şi Marcel Ciolacu candidează pentru şefia partidului. În 38 de centre teritoriale vor exista urne unde social-democraţii vor vota, secret, pe buletine de vot.

„Se vor face procese verbale, după vot se vor transmite către toţi şi fireşte la centru. Toate centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmitere live a acestui eveniment, iar toată lumea va avea pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre”, a explicat miercuri purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.