Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că votul în Parlament de respingere a majorării alocaţiilor pentru copii cu doar 20% înseamnă că Guvernul trebuie să dubleze alocaţiile, aşa cum prevede legea. El a adăugat că va fi respinsă de Legislativ şi ordonanţa care măreşte pensiile cu un procent sub 40%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ca să fiu sigur că nu cădeţi pradă propagandei Iohanniste vă spun că votul din Parlament împotriva măririi alocaţiilor copiilor cu doar 20% înseamnă că Guvernul va trebui să dubleze alocaţiile aşa cum prevede legea. Aceeaşi soartă va avea şi ordonanţa care măreşte pensiile cu un procent mai mic de 40%!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu joi pe Facebook.
 
Preşedintele ALDE a precizat că sunt bani pentru aceste majorări, însă PNL îi ţine dosiţi pentru campanie.
 
„Staţi liniştiţi, sunt bani, dar îi ţin dosiţi pentru campanie. Uitaţi-vă la fondul de rezervă pe care şi l-a pus Orban la rectificare: 2.000.000.000 lei! Două miliarde lei destinaţi cumpărării de primari de la alte partide şi de voturi! Orban şi-a pus în doar 9 luni mai mulţi bani la fondul de rezervă decât mi-am pus eu ca prim-ministru în 4 ani”, a conchis Tăriceanu.
 
Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Astfel, rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei. 
 
Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, afirmă că alocaţiile copiilor vor creşte, dar în etape. „Alocaţiile vor fi dublate, asta este promisiunea pe care o fac. Alocaţiile vor fi dublate, bineînţeles, eşalonat, pe etape, dar vor fi dublate”, spune Cîţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.