Un bebeluş în vârstă de 4 luni care suferea de o boală cardiacă a murit în Portugalia ca urmare a complicaţiilor provocate de noul coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această fetiţă "s-a născut cu o cardiopatie congenitală destul de gravă", a explicat directoarea generală a Sănătăţii, Graça Freitas, într-o conferinţă de presă. 

Bebeluşul a murit din cauza complicaţiilor acestei maladii cardiace, agravată de Covid-19, care a dus la o miocardită, o inflamaţie a muşchiului cardiac, a adăugat acest responsabil, precizând că "decesul a fost cauzat în final de un şoc septic". 

Bebeluşul, care s-a infectat în familie, a fost tratat la principalul spital pediatric din Lisabona.                

Decesele la copii din cauza Covid-19 sunt rare. La sfârşitul lui mai, autorităţile elveţiene au raportat decesul unui bebeluş contaminat cu noul coronavirus.              

De la începutul pandemiei, Portugalia a înregistrat un total de 1.786 de decese şi 54.701 cazuri oficial declarate, la o populaţie de aproape 10 milioane de locuitori.                

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.