Un băiat de nouă ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost transportat, miercuri, cu un elicopter SMURD, la un spital de arşi din Bucureşti, după ce s-a jucat cu benzină şi cu foc, iar hainele i s-au aprins. Copilul a suferit arsuri de gradele II şi III pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsud a transmis că incidentul a avut loc, miercuri la prânz, în localitatea Lunca Leşului.

”Conform primelor date, (...) un băieţel de 9 ani, din Ciosa, comuna Tiha Bârgăului, ar fi stropit cu combustibil o grămadă de deşeuri, după care le-a aprins, iar din neatenţie, i-ar fi luat foc hainele, suferind astfel arsuri. Copilul se afla împreună cu părinţii în zona respectivă, unde desfăşurau activităţi agricole”, a arătat sursa citată. 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud au precizat că băiatul a fost preluat de echipajul SAJ şi a fost stabilizat, fiind predat apoi echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD pe traseu.

Ulterior, copilul a fost intubat, având arsuri de gradele II şi III pe circa 57 % din suprafaţă corporală, şi a fost predat elicopterului SMURD de la Baza Aeromedicală Jibou pentru a fi transporta la o clinică de specialitate (spital de arşi) din Bucureşti.

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz-Băi continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă şi vor stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.