Mii de argentinieni au manifestat, luni. la Buenos Aires şi în alte oraşe, împotriva restricţiilor impuse de Guvern pentru a lupta împotriva coronavirusului, în contextul în care Argentina se confruntă cu o creştere puternică a contaminărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demonstraţia de la Buenos Aires, convocată pe reţelele sociale şi susţinută de opoziţie, a avut loc după ce guvernul a anunţat, vineri. prelungirea până la 30 august a măsurilor de izolare în zona metropolitană a capitalei, care reprezintă 90% din cazurile înregistrate în Argentina.

Demonstranţii, care purtau măşti dar nu respectau distanţa socială, au scandat "Libertate, libertate!".

Manifestaţia de la Buenos Aires nu este prima de acest gen, dar a fost cea mai importantă din punct de vedere numeric, iar demonstraţii similare au avut loc luni în principalele oraşe ale Argentinei.

Potrivit ultimului bilanţ, Argentina a înregistrat 294.556 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 5.750 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.