Preşedintele Consiliului European Charles Michel a convocat o întâlnire prin videoconferinţă, miercuri la ora locală 12.00, a membrilor Consiliului, pentru a discuta situaţia din Belarus. Oficialul european a precizat, luni pe Twitter, că este inacceptabilă violenţa la adresa protestatarilor, iar cetăţenii din Belarus au dreptul de a-şi alege liber liderul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Voi convoca o reuniune a membrilor Consiliului European miercuri, ora 12.00, pentru a discuta situaţia din Belarus. Cetăţenii din Belarus au dreptul de a decide cu privire la viitorul lor şi să aleagă liber viitorul lider. Violenţa împotriva protestatarilor este inacceptabilă şi nu poate fi permisă”, a scris preşedintele Consiliului European Charles Michel, luni pe Twitter.
Zeci de mii de opozanţi ai lui Aleksandr Lukaşenko s-au strâns la Minsk, duminică, pentru a protesta faţă de realegerea preşedintelui belarus. „Marşul pentru Libertate” a venit în contextul nemulţumirilor din ce în ce mai mari legate de suspiciunile de fraudare a alegerilor şi violenţei poliţiei la protestele de după scrutin.
Preşedintele Belarusului de 26 de ani, Lukaşenko a fost reales recent, conform autorităţilor cu aproximativ 80 la sută din totalul voturilor. Rezultatul alegerilor este contestat de belaruşi, care au ieşit în stradă în fiecare zi pentru a protesta.
Uniunea Europeană urmează să impună noi sancţiuni oficialilor din Belarus, în contextul violenţelor de la protestele care au avut loc după scrutinul din 9 august, a anunţat ministrul de Externe german Heiko Maas, după o videoconferinţă cu miniştrii de externe din statele membre UE, transmite Deutsche Welle.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.