Fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale Marius Budăi anunţă că PSD va depune amendamente la proiectul de lege privind rectificarea bugetară, în baza căruia pensiile vor fi majorate cu 14 procente de la 1 septembrie 2020. El acuză că existau bani în bugetul de pensii, iar suma putea fi completată pentru ca punctul de pensie să fie majorat cu 40 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Acest proiect nu prevede majorarea pensiilor cu 14%,  ci tăierea lor cu 26%.  Asta unu. Doi: Să ne explice fantasticul premier Cîţu de ce a luat şase miliarde din bugetul de pensii şi i-a mutat în altă parte, numai dumnealui ştie unde. Deci o parte din bani existau în cadrul bugetului Ministerului Muncii pentru această majorare, e adevărat că nu pentru toţi 40%, dar se puteau completa. După cum am spus şi la Ordonanţa de Urgenţă care într-un mod neconstituţional amână din nou creşterea alocaţiilor, şi acest lucru va fi amendat în Parlament. PSD este extrem de hotărât să facă acest lucru pentru că nu se poate ca incompetenţa unui Guvern care nu a ştiut să ia măsuri clare şi ferme în economie să se deconteze pe cetăţenii români”, a declarat Marius Budăi duminică, într-o conferinţă de presă. 
În ceea ce priveşte alocaţiile pentru copii, care ar urma să fie majorate etapizat, conform unei ordonanţe a Guvernului, Budăi acuză că PNL foloseşte „tertipuri” pentru amâna majorarea acestora şi anunţă că proiectul de aprobare a OUG va fi modificat şi la Camera Deputaţilor de către parlamentarii PSD, aşa cum a fost modificat şi la Senat.
„Da, vom modifica această ordonanţă şi, aşa cum a fost votată în Senat, aşa va fi votată şi în Camera Deputaţilor” a mai declarat fostul ministru al Muncii din guvernul social-democrat.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că rectificarea bugetară aprobată ”vine să aloce resurse pentru programele aprobate în prima parte a anului, care au ca obiectiv menţinerea locurilor de muncă, creşterea economiei şi investiţiile”. De asemenea, Florin Cîţu a declarat că datoria publică a României va fluctua, dar că suntem departe de baremul de 60% impus pentru a intra în zona Euro.

Conform ministrului punctului de pensie va fi majorat, începând cu 1 septembrie, de la 1.265 lei la 1.442 de lei, iar pensia minimă creşte de la 704 lei la 800 lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.