Noi focare de COVID-19 au fost identificate în trei centre sociale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Prahova, unde zeci de persoane, angajaţi ai centrelor şi persoane internate, inclusiv copii, au fost identificate ca purtători ai virusului SARS-COV-2 în urma testărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Prefectura Prahova a anunţat, sâmbătă seară, identificarea unui al treilea focar de COVID-19 într-un centru social aflat în subordinea DGASPC Prahova.
Astfel, în două centre medico-sociale în care sunt îngrijiţi adulţi şi într-un centru de plasament pentru copiii abandonaţi au fost identificaţi în total 40 de internaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-COV-2. 
Dintre aceştia, 22 sunt copii de la centrul de la Vălenii de Munte. Alţi 20 de copii din acelaşi centru au teste negative, iar în cazul a trei dintre colegii lor rezultatele testelor sunt în aşteptare. 
„Copiii au intre 8 şi 17 ani, vor fi duşi pentru evaluare la Spitalul din Câmpina şi, in funcţie de starea de sănătate, se va decide izolare în spital sau la centrul de plasament. În cazul celor care vor reveni la centru, aceştia vor fi monitorizaţi zilnic de un medic pediatru” transmite Prefectura Prahova. 
De asemenea, în acelaşi centru social au fost testaţi pentru noul coronavirus 52 de angajaţi, iar din cele 11 rezultate primite de autorităţi unul este pozitiv.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - „Conform DSP Prahova, au fost identificate două focare în cadrul a două centre medico-sociale, de pe raza judeţului. La unul dintre ele, au fost confirmate şapte persoane (trei beneficiari dintr-un total de 15 şi patru angajaţi dintr-un total de 19). Măsurile dispuse în acest caz: izolarea beneficiarilor în centru de îngrijire şi a personalului infectat, fi la domiciliu, fie la spital, după caz, carantinarea contacţilor direcţi, retestarea, pe parcursul săptămânii viitoare, atât a beneficiarilor, cât şi a angajaţilor, dezinfecţia unităţii. La cel de-al doilea centru, 15 beneficiari dintre cei 48 internaţi au avut teste pozitive. Aceştia au fost izolaţi în unităţi spitaliceşti, a fost realizată dezinfecţia spaţiului, iar săptămâna viitoare vor fi retestaţi toţi beneficiarii şi angajaţii de aici”,  informează Prefectura Prahova într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă după amiază.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat că este vorba despre două centre aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, respectiv un centru de la Urlaţi, dar şi un centru de la Vălenii de Munte, unde este vorba despre copii care au fost infectaţi, aceştia fiind asimptomatici. 
În centrele DGASPC Prahova se fac periodic testări atât ale personalului, cât şi ale celor internaţi, pentru  identificarea celor infectaţi cu SARS-COV-2. 
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 25 de pacienţi, dintre care 16 sunt ventilaţi. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 263 de paturi sunt ocupate, precizează Prefectura Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.