Guvernul discută, în şedinţa de vineri, mai multe proiecte referitoare la pregătirea începerii anului şcolar, printre care deblocarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ, predarea online şi procedura suspendării cursurilor dintr-o şcoală, în cazul unui focar de coronavirus

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a întrebat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, dacă sunt pregătite actele normative necesare pentru debutul anului şcolar.

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că Ministerul Fondurilor Europene supune dezbaterii câteva proiecte legislative, respectiv o OUG de decontare a aproximativ 500.000 de laptoruri şi tablete, în valoare de 100 de milioane de euro, din fonduri europene.

Achiziţiile vor fi făcute de către autorităţile locale care vor beneficia de dispozitive.

”Au identificat 50 de milioane de euro pentru decontarea de autorităţi a materialelor de protecţie şi de igienă şi 25 de miloane de euro pentru achiziţionarea unor containere pentru localităţile fără apă curentă. Doamna ministru a Educaţiei va propune deblocarea concursurilor pentru posturile vacante pentru personalul didactic şi nedidactic, asistenţi şi medici de medicină şcolară”,  mai precizat Turcan.

”Proiectul de lege conţine o derogare de la Legea 55 privind instituirea stării de urgenţă (care prevede blocarea concursurilor – n.r). Prin acest proiect se stabileşte cadrul prin care se pot suspenda cursurile în situaţii de focar sau de extindere epidemiologică”, a adăugat Turcan.

Aceasta a precizat că deciziile sunt cuprinse într-un proiect de lege pentru a nu fi interpretate ca măsuri restrictive de către CCR.

În plus, vicepreimierul a anunţat că Ministerul Muncii propune în şedinţa de Guvern OUG pentru părinţii care stau acasă cu copiii, pe perioada suspendării cursurilor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.