Guvernul a adoptat, vineri, Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca sunt ”modificări minime” şi nu se vor impune restricţii suplimentare. Conform Hotărârii Comitetului Naţional pentru Siuaţii de Urgenţă pe baza căreia a fost adoptată decizia Executivului, activitatea la terasele, cluburile, barurile de la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi Municipiul Bucureşti nu poate începe înainte de orele 06.00 şi nu poate depăşi orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00. Documentul a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE: Guvernul a adoptat HG care prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile, începând din 16 august. 

HG 668 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Hotărârea CNSU şi Anexa urmează să fie aprobate în Guvern.

Premierul Ludovic Orban a întrebat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern dacă este pregătită Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

”Da, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Modificări minimale, fără restricţii suplimentare”, a precizat Raed Arafat.

Premierul a anunţat că HG de prelungire trebuie plublicată în Monitorul Oficial cât mai repede.

”Deci, trebuie să intre în Monitorul Oficial. Deci la primul punct vom dezbate hotărârea Guvernului pentru prelungirea stării de alertă”, a afirmat premierul.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.