Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut Corpului de Control să facă un control de îndată la Poliţia Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate de şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente şi pentru a dispune măsurile legale care se impun. Şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente, Andrei Marius, a afirmat că ofiţerii ar fi fost presaţi să renunţe la unele anchete, iar clanurile din Capitală au oameni infiltraţi în politică şi Poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliţia Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate şi pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun”, a transmis, vineri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
 
Conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracţionale şi tragerea la răspundere penală a membrilor acestora.
 
”Totodată, precizăm că NU vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalităţii organizate”, a arătat sursa citată.
 
Şeful Serviciului Grupuri Infracţionale Violente - structură special creată în Poliţia Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor, comisarul-şef Andrei Marius, a afirmat, într-un interviu acordat Digi24, că ofiţerii acestui serviciu ar fi fost presaţi anul trecut să renunţe la anchete, după ce le-a fost interzisă colaborarea cu procurorii DIICOT. Sincopa de anul trecut a dus la haosul prezent astăzi pe străzi, a susţinut el.

Potrivit acestuia, clanurile mafiote din Capitală au oameni infiltraţi în politică şi poliţie.

”Vă pot spune cu certitudine că am avut, în fiecare anchetă complexă, câte un poliţist care a fost cercetat, (...) Membrii lumii interlope înţeleg să săvârşească diferite infracţiuni, în momentul în care sesizează că sunt cercetaţi sau ştiu că sunt cercetaţi încearcă să afle diferite lucruri din cadrul anchetei, să rezolve problema, să stingă ancheta penală şi de multe ori ajung, într-adevăr, să solicite aceste date şi informaţii prin intermediul unor poliţişti. (...) Nu vrem ingerinţe, nu vrem presiune, vrem doar să ne facem treaba. (...)  Anul trecut au fost ingerinţe din partea conducerii. Nimeni nu ne garantează că peste un an de zile nu vor fi alte situaţii similare având în vedere inclusiv ieşirea mea publică”, a declarat Andrei Marius, potrivit Digi24.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.