Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, şi primarul Constantin Toma au semnat, vineri, un „angajament comun pentru Buzău” care prevede şapte proiecte care urmează să fie puse în practică în condiţiile în care cei doi vor fi realeşi în funcţiile pe care le ocupă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia semnării unui angajament care prevede realizarea unor proiecte comune prin cooperarea instituţională dintre Consiliul Judeţean Buzău şi Primăria municipiului Buzău vine la o săptămână după ce, într-o şedinţă on-line a Comitetului Executiv Judeţean al PSD Buzău pentru validarea candidaturilor la alegerile locale, primarul Constantin Toma a fost singura persoană care a declarat că nu îl va susţine pe actualul preşedinte al CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru cel de-al doilea mandat la şefia CJ Buzău.

Deşi Toma a fost singurul opozant al lui Neagu, din peste 75 de primari de municipii şi comune, şedinţa a fost suspendată şi reluată a doua zi, cu participarea preşedintelui PSD Buzău, Marcel Ciolacu, Toma a revenit asupra deciziei şi a declarat că va susţine o nouă candidatură a lui Neagu.

Potrivit documentului, cele 7 proiecte care vor fi ralizate în colaborare de Consiliul Judeţean Buzău şi Primăria Buzău sunt:

- Realizarea unui centru en gros pentru produse agroalimentare şi meşteşugăreşti, având ca furnizori gospodăriile şi minifermele din toate localităţile judeţului Buzău (colectare, ambalare, prelucrare şi valorificare);

- Cooptarea Consiliului Judeţean ca membru în ADI Transport şi ca acţionar în Transbus SA, pentru dezvoltarea transportului în comun în tot judeţul Buzău;

- Implicarea Consiliului Judeţean alături de Primăria Buzău pentru realizarea zonei metropolitane Buzau-(30 km);

- Buzăul turistic - integrarea într-un plan comun de dezvoltare a tuturor obiectivelor turistice la nivel judeţean, având ca pol principal municipiul Buzău;

- Înfiinţarea Teatrului de Artă Buzău, teatru de repertoriu.

- Cooperarea pentru integrarea meşterilor şi artiştilor populari din judeţul Buzău în procesele de educaţie şi regenerare a Buzăului prin cultură populară şi tradiţii.

- Susţinerea în comun a echipei SCM Gloria Buzău pentru evoluţia în Liga I de fotbal.

„Sunt astăzi aici cu domnul Constantin Toma într-o perioadă de precampanie. După o serie de analize pertinente, credem noi că a venit momentul să facem proiecte comune care să ducă efectiv la dezvoltarea pe un drum sustenabil între Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean care va duce la o dezvoltare armonioasă atât pentru municipiu, cât şi pentru judeţul Buzău. Au trecut 4 ani de când am primit încrederea cetăţenilor, nu a fost un mandat uşor, dar cred că se văd anumite realizări atât la Primărie, cât şi la CJ. Dacă vom primi girul cetăţenilor pentru încă patru ani de zile avem altfel de proiecte în sprijinul locuitorilor pentru că fără investiţii comune nu vom reuşi să facem un judeţ ancorat în anii 2020”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Întrebaţi cum de au semnat un asemenea angajament, mai ales după discuţiile care au fost în interiorul partidului, cei doi au încercat să lămurească problema în stiluri diferite. Dacă Petre Emanoil Neagu a încercat să explice că pentru accesarea unor anumite proiecte necesare îmbunătăţirii vieţii cetăţenilor este necesar ca autorităţile să conlucreze, Toma l-a completat din când în când, dând de înţeles că decizia a venit de sus.

”Răspund eu primul, apoi domnul primar vă va spune mai mult. (Constantin Toma: - Avem un singur răspuns, propunerea a venit de sus). Au fost discuţii constructive (Constantin Toma: - Adică fără pumni), iar în urma discuţiilor s-a ajuns la un numitor comun care sunt bineînţeles cetăţenii municipiului Buzău şi ai judeţului Buzău (Constantin Toma: - Şi domnul Marcel Ciolacu.) Bineînţeles că noi suntem într-o echipă indiferent ce crede lumea, ne-am consultat, am venit cu idei şi am constatat că aceste 7 puncte minimale le putem duce la îndeplinire cu fonduri proprii din cele două bugete, fonduri europene sau guvernamentale”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.