Un număr de 43 de persoane de la două unităţi de asistenţă medico-socială din judeţul Iaşi au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi declanşând anchete epidemiologice în ambele cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Focarele se înregistrează la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Răducăneni şi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Bivolari, cele două centre fiind în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi.

La UAMS Răducăneni au fost declarate pozitive 26 de persoane (20 de beneficiari şi şase salariaţi), în timp ce pentru alte 40 de persoane rezultatele testelor vor fi disponibile ulterior.

La UAMS Bivolari au fost declarate pozitive 17 persoane, respectiv 14 beneficiari şi trei salariaţi. Au mai fost testate la acest centru 12 persoane, rezultatele urmând a fi cunoscute, cel mai probabil, în cursul serii de vineri.

“Cu excepţia a doi beneficiari de la UAMS Răducăneni şi trei beneficiari de la UAMS Bivolari care au fost internaţi în spital, toate celelalte persoane infectate sunt asimptomatice şi stau în carantină în ambele unităţi, iar toţi pacienţii sunt îngrijiţi de personalul medical şi monitorizaţi de un medic infecţionist. Sunt în curs anchete epidemiologice în fiecare caz în parte“, au precizat reprezentanţii DSP Iaşi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.