Autorităţile au luat decizia ca unitatea mobilă de Terapie Intensivă trimisă la Galaţi luna trecută, în urma unei vizite în judeţ a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să fie mutată la Timişoara. Potrivit unei informări a autorităţilor din Galaţi, mutarea secţiei mobile de terapie intensivă a fost decisă de Guvern, după ce cazurile de coronavirus au crescut în vestul ţării

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

. "Ca urmare a creşterii accelerate a cazurilor critice ce au nevoie de asistenţă medicală în terapie intensivă în zona de vest a ţării, Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a decis mutarea unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.”, se arată într o informare a Prefecturii Galaţi.

În data de 14 Iulie 2020, Guvernul României a decis aducerea unităţii mobile de terapie intensivă la Galaţi în urma solicitării adresate Ministerului Sănătaţii de către Spitalul Judeţean din Galaţi.

Repartizarea unităţii mobile ATI a fost făcută în condiţiile în care solicitarea menţiona necesitatea detaşării acestui dispozitiv medical ca urmare a creşterii alarmante a numărului de infectări şi a depăşirii capacităţii de internare a pacienţilor critici în sectiile de terapie intensivă.

”Având în vedere faptul că la nivelul judeţul Galaţi, în ultima săptămână, numărul de infectări înregistrat este în scădere, a fost decisă repartizarea unităţii către zona de vest a ţării", mai transmite Prefectura judeţului Galaţi.

La Galaţi, s-au înregistrat până acum 2662 de cazuri de coronavirus, cu 54 de cazuri raportate ziua trecută. Unitatea de ATI de la Galaţi nu a funcţionat nici un moment de când a fost adusă în acest judeţ, din cauza lipsei medicilor de terapie intensivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.