Actorul Russell Crowe a anunţat joi că a făcut o donaţie în favoarea unui restaurant devastat în Beirut de exploziile din port, în memoria lui Anthony Bourdain care iubea preparatele tradiţionale de aici, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restaurantul Le Chef, situat de zeci de ani în inima cartierului Gemmayze, este unul cu reputaţie pentru felurile ca la bunica acasă. 

Localul, precum cartierul, a fost devastat de exploziile din 4 august care au provocat moartea a 200 de oameni, a rănit 6.500 iar cartiere întregi din Beirut au fost distruse. 

Actorul neozeelandez Russell Crowe, premiat cu Oscar pentru "cel mai bun actor" în "Gladiatorul" din 2000, a anunţat pe Twitter că a făcut o donaţie "în numele lui Anthony Bourdain". 

"Cred că asta ar fi făcut şi el dacă ar mai fi fost aici", a adăugat el despre legendarul chef american care s-a sinucis în 2018. "Sper ca lucrurile să fie refăcute cât mai rapid". 

Actorul a donat 5.000 de dolari pe GoFundMe, creată de fanii localului. Aproape 11.000 de dolari au fost strânşi în cel puţin 24 de ore, mai puţin decât obiectivul de 13.000 de dolari. 

Anthony Bourdain, celebru pentru emisiunile sale televizate în care explora bucătăriile lumii, a mâncat prima dată în Liban la restaurantul Le Chef, pe când a rămas blocat împreună cu echipa sa, timp de o săptămână, în timpul războiului din 2006 cu Isaelul.   

"Bucătărie foarte bună, foarte tradiţională", spunea Bourdain în emisiunea sa, estimând că restaurantul oferea "o combinaţie reuşită" între vechi şi nou. Este "o primă masă bună la Beirut". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.