Cele mai multe buchete de flori primite de cele care îşi aniversează onomastica de Sfânta Maria conţin trandafiri, iar aproape 20% sunt livrate în destinaţii turistice sau de relaxare: la plajă, la munte, în parc, potrivit datelor florăriei online Floria.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 1,8 milioane de femei din România îşi sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria.

"Cele mai multe buchete de flori primite de cele care îşi aniversează onomastica de Sfânta Maria conţin trandafiri, de trei ori mai mulţi decât frezii sau hortensii sau alstroemeria, iar aproape 20% sunt livrate în destinaţii turistice sau de relaxare: la plajă, la munte, în parc, pe terasă sau chiar pe drum", arată datele Floria.ro.

Cele mai multe comenzi plasate pentru livrare pe 15 august vin din sudul ţării, în timp ce centrul şi nordul ţării este mai activ în comenzi pe 8 septembrie, când se serbează Sfânta Maria din nou.

Compania arată că de la an la an înregistrează comenzi tot mai numeroase de buchete de flori şi din afara ţării, însă anul acesta ele sunt afectate de contextul pandemic.

"De la an la an avem mai multe comenzi, iar 2020 vine şi cu un specific aparte, având în vedere precauţia în a organiza petreceri şi contextul cauzat de munca remote. Din străinătate pentru livrare în România sunt mult mai multe comenzi, mai ales că anul acesta sunt mai puţini români veniţi acasă în vacanţa tradiţională din august. Cele mai îndepărtate comenzi au venit din Hong Kong, Japonia, Canada, Maroc sau Brazilia. Pe de altă parte, din România în alte ţări deşi avem multe comenzi, întâmpinăm dificultăţi în livrare, deoarece multe destinaţii sunt încă închise", a precizat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Pentru că 15 august este în plin sezon estival şi întotdeauna zi liberă, un procent important din numărul comenzilor se livrează pe plajă, iar alte comenzi au ca destinatar persoane aflate la munte sau chiar în parc ori la restaurant, arată datele companiei.

Printre comenzile speciale se numără şi cele care presupun aranjamente spectaculoase sau idei inedite care au rămas în amintirea designerilor.

"De exemplu, un client Floria.ro a dorit să scrie numele sărbătoritei cu trandafirii albi şi roşii, iar un altul şi-a dorit să livreze Mariei iubite flori peste tot pe unde aceasta s-a oprit în ziua respectivă: la salonul de cosmetică, pe terenul de tenis, la o prietenă acasă, la restaurant unde s-a întâlnit cu soţul ei pentru a sărbători şi acasă", spun reprezentanţii companiei.

Florile alese merg pe simbolistica delicată atribuită acestei sărbători: trandafiri şi minirosa, hortensii, alstroemeria, lisianthus şi frezii. Cele mai multe solicitări sunt pentru buchete care conţin exclusiv sau parţial trandafiri, numărul trandafirilor comandaţi pentru Mariile sărbătorite depăşind 1.000 în fiecare an.

Floria.ro a aniversat în luna iulie 10 ani de online. Din mai 2015 Grupul Floria este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete şi aranjamente, iar în luna mai 2019 a fost floristul oficial al vizitei papale în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.