Şeful interimar al Senatului Robert Cazanciuc a afirmat că Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului, va rămâne un reper de moralitate şi „un model de gândire dedicat binelui românilor”. El a adăugat că acesta a reuşit să creeze la nivelul forului legislativ un dialog politic consistent care a avut la baza respectul reciproc între partidele parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Zilele trecute, mi-am propus să iau legătura cu toţi preşedinţii Senatului pentru a-i invita la o şedinţă solemnă pentru a marca, la 10 septembrie, 30 de ani de Senat post-decembrist. Le-am spus chiar ieri (luni - n.r.) colegilor mei din Biroul Permanent de această intenţie. Primul pe listă era Oliviu Gherman, preşedinte al Senatului în perioada 1992-1996. Din păcate, astăzi, domnia sa s-a stins din viaţă”, a scris Robert Cazanciuc marţi pe Facebook.
Acesta a mai spus că Oliviu Gherman a fost mereu convins că România va deveni un stat democratic puternic.
„Personalitate de o statură intelectuală şi morală ireproşabilă, diplomat prin vocaţie, Oliviu Gherman a reuşit să creeze, la nivelul Senatului, un dialog politic consistent, bazat pe respect reciproc între partidele parlamentare, fiind convins că România va deveni un stat democratic puternic. Acele vremuri de început ale democraţiei pot reprezenta un model pt dezbaterea parlamentară de astăzi. Oliviu Gherman va rămâne în gândurile noastre un reper de moralitate şi un model de gândire dedicat binelui românilor. Dumnezeu să îl odihnească!”, a conchis Cazanciuc. 
Oliviu Gherman a decedat la vârsta de 90 de ani, anunţul fiind făcut marţi de fostul premier Adrian Năstase pe blogul personal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.