Premierul libanez Hassane Diab a anunţat luni seară demisia Guvernului, după ce mai mulţi miniştri şi-au dat demisia în urma presiunii străzii, care consideră că pentru explozia devastatoare din 4 august este responsabilă clasa politică, potrivit L'Orient-Le Jour.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fruntea Guvernului de şapte luni, Diab s-a adresat naţiunii la ora locală 19.30, luni, pentru a anunţa demisia echipei sale, care este contestată. El va merge la Baabda pentru a-i prezenta demisia preşedintelui Michel Aoun. 

"Sistemul de corupţie s-a întins în tot statul. Mi-am dat seama că acest sistem este mai mare decât statul care, cu mâinile legate, n-a reuşit să îl combată. Şi explozia de la Beirut este una dintre efectele acestui sistem şi rezultatul unei corupţii endemice", a spus premierul demisionar. 

Responsabilii pentru "crima" din portul din Beirut trebuie să fie judecaţi, a mai spus Diab. 

Urmează ca autorităţile din Liban să stabilească un calendar pentru asigurarea interimatului pentur Guvern. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.